Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Atıcı AKP İl Başkanı istifa edecek mi?”

Atıcı  AKP İl Başkanı istifa edecek mi?”

MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, basına yaptığı açıklamada, Balıkesir'de seçimin galibini Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu açıkladı.

MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, basına yaptığı açıklamada, Balıkesir’de seçimin galibini Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu açıkladı.
Balıkesir’de kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 368.000 bin aldığı oyla, oyların %49,1’ini aldığını belirten MHP İl Başkanı Atıcı, R. Tayyip Erdoğan’ın 356.000 (%47,9) oy aldığını bildirdi.
MHP İl Başkanı Atıcı, açıklamanın devamında şöyle konuştu:
“917.000 seçmenin 776.000’i sandıkta oy kullanmış, 141.000 seçmen tatilde olmaları ve çeşitli sebeplerden dolayı oy kullanmamıştır. Balıkesir’de 30 Mart 2014 Büyükşehir Belediye Başkan seçimlerinde CHP ve MHP olarak oyların toplamı % 44,16’dır. Bu seçimde ise % 49,1 oy alınmıştır. % 5 oranında oy artışı sağlanmıştır. Bütün bu verilere göre, Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Eylül ve Karesi Belediyesi’nin çalışmalarına, gayretlerine, harcamalarına ve her türlü olumsuzluklara rağmen Balıkesir’in galibi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Her zaman söylediğimiz gibi ve inançtan güç doğar. Bu başarıyı 2009 Belediye seçimlerinde yaşayan Balıkesir, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaşamıştır.”
Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatini okuyan MHP İl Başkanı Atıcı, “Şeyh Edebali diyor ki; Ey Oğul… İnsanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun, güçlüsün, kuvvetlisin, kelamlısın ama bunları nerede nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarın da savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olur aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olmalısın. Dünya senin gördüğün gibi büyük değildir.”AK Parti İl Başkanlığı’nın, seçim öncesi gazetelere verdikleri beyanatlarda % 60 oy alacaklarını söylediklerini hatırlatan Atıcı, “AK Parti İl Başkanlığına sormak istiyorum. Aldıkları % 47,9 oya ve sonucunda oluşan bu başarısızlıklarına göre istifa edecekler mi?” diyerek sözlerine ekledi.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli